Koken met Mathijs

Risotto met champignons en pijnboompitjes van Mathijs

Wel eens zelf Italiaanse risotto gemaakt? Moet je zeker proberen. Televisiekok Mathijs Vrieze doet het voor. Zijn risotto met champignons, pijnboompitjes en Parmezaanse kaas is makkelijk en hartstikke lekker. Luister ook naar de slimme kooktips die hij ondertussen geeft. Ideaal voor nu en bij het maken van andere gerechten!

Wat heb je nodig?
1 blokje Parmezaan
250 gr champignons
citroen
1 groentebouillon blokje
2 knoflookteentjes
40 gr pijnboompitjes
1 prei
190 gr risotto
* boter, olijfolie, peper & zout

Hoe maak je het?
Kook 500/600 ml water met een waterkoker. Verwarm roomboter in een koekenpan of hapjespan. Bak de risotto kort in dit boter. Voeg het bouillonblokje toe en voeg 200 ml. water toe. Verwarm op laag vuur en laat de risotto het water opnemen, herhaal vervolgens. Breng op smaak met peper en zout. Rasp de citroenschil en de parmezaan. Voeg de helft van de rasp toen aan de risotto. Verwarm een koekenpan en rooster de pijnboompitjes. Leg apart op een bordje. Was de prei en maak de champignons eventueel schoon. Snijd deprei in ringen en de champignons in plakjes. Verwarm in dezelfde koekenpan een beetje boter en bak de champignons en prei 5 minuten. Schep de risotto op een bord, verdeel de groenten, strooi wat kaas en verdeel de pijnboompitten.

p.p. 785 kcal, 35g vet waarvan 11g verzadigd, 32g eiwit, 79g koolhydraten en 14g vezel.

Over Koken met Mathijs

Mathijs Vrieze is een van de jongste tv-koks van Nederland en auteur van succesvolle kookboeken. Hij gebruikt het liefst duurzame ingrediënten en geen pakjes en zakjes. Mathijs is van het échte koken. Niet te duur, niet te moeilijk: gewoon leuk en lekker.

Je kunt de Libelle TV app downloaden in de Google Play store of de App store.

Bekijk meer over mathijs vriezerisotto

Afleveringen

Ontdek ook deze series