Koken met Mathijs

Mathijs kookt: Caesarsalade met een geheim ingrediënt

Over de herkomst van de Caesarsalade wordt heel wat gespeculeerd. Deze versie van Mathijs heeft de klassieke ingrediënten kip, krieltjes en kropsla én een pittige ‘moderne’ toevoeging: radijs.

Wat heb je nodig:
1 bakje Grana Padano snippers (of heel stukje)
2 eieren
150 gr kipdijfilet
350 gr krieltjes
1 kropsla
4 meergranen pistolets
1 bosje radijsjes
150 ml yoghurt
1 blikje ansjovis

* boter, olijfolie, peper & zout

Hoe maak je het?
Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden. Halveer de krieltjes en was deze. Kook in ongeveer 10 minuten gaar en giet ze af. Doe de broodjes (1 broodje p.p. is voldoende) in de oven en rooster ze tot ze goudbruin zijn. Bak de kipdijfilets in een scheutje olie of boter aan beide kanten op hoog vuur aan en laat vervolgens op laag vuur zo’n 10 minuten doorbakken. Snijd de kipdijfilets in 2 gelijke stukken. Kook de eitjes tot de gewenste gaarheid (ik doe 5 à 6 minuten). Pluk de bladeren van de kropsla en snijd in repen. Maak de radijsjes schoon en snijd in plakjes. Was de sla en radijs. Schik de kropsla, krieltjes, kip en radijs op vier borden. Maak een dressing van 3 fijngehakte ansjovisfilets, 3 el. kaasflakes en 6 el. yoghurt. Giet over de salade of serveer apart. Pel de eitjes, halveer ze en verdeel over de borden. Snijd het brood in plakjes en serveer erbij. Garneer de Caesarsalade met wat kaasflakes.

KIJK OOK:

Over Koken met Mathijs

Mathijs Vrieze is een van de jongste tv-koks van Nederland en auteur van succesvolle kookboeken. Hij gebruikt het liefst duurzame ingrediënten en geen pakjes en zakjes. Mathijs is van het échte koken. Niet te duur, niet te moeilijk: gewoon leuk en lekker.

Je kunt de Libelle TV app downloaden in de Google Play store of de App store.

Bekijk meer over Caesarsaladeeikipdij

Afleveringen

Ontdek ook deze series