Koken met Mathijs

Groene curry met zalm en rijst van Mathijs

Dit heerlijk gezonde gerecht met vis van tv-kok Mathijs Vrieze maak je gemakkelijk op een doordeweekse avond: groene curry met zalm en rijst.

Groene Curry met zalmblokjes en rijst

190 gr basmati rijst
1/2 bosje bosui
60 ml groene curry
250 gr kokosmelk
400 gr meiknol
200 gr taugé
200 gr zalmblokjes

* bakpapier, boter, olijfolie, peper & zout

Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking. Giet de rijst af en houd deze warm in de pan met deksel.

Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Verdeel de zalm over een bakplaat met bakpapier en gaar in 8-10 minuten. Snijd de meiknollen in blokjes, je hoeft ze niet te schillen. Verwarm boter in een wokpan en bak de meiknollen 5 minuten op hoog vuur. Voeg in de laatste minuut een half zakje groene curry toe. Blus af met de kokosmelk en verwarm het geheel op laag vuur.

Overgiet de taugé met kokend water, zo gaart de taugé maar blijft het toch knapperig. Verdeel de rijst over de borden, schenk de curry erbij en verdeel de zalmblokjes. Serveer met de taugé en ringen bosui. Breng op smaak met peper en zout.

p.p. 800 kcal, 37g vet waarvan 12g verzadigd, 35g eiwit, 80g

koolhydraten en 9g vezel.

KIJK OOK:

Over Koken met Mathijs

Mathijs Vrieze is een van de jongste tv-koks van Nederland en auteur van succesvolle kookboeken. Hij gebruikt het liefst duurzame ingrediënten en geen pakjes en zakjes. Mathijs is van het échte koken. Niet te duur, niet te moeilijk: gewoon leuk en lekker.

Je kunt de Libelle TV app downloaden in de Google Play store of de App store.


Afleveringen

Ontdek ook deze series