Koken met Mathijs

Spaghetti bolognese met broodkruim van Mathijs

Mathijs, de gezelligste kok van Nederland, maakt spaghetti bolognese met een rijkgevulde saus extra lekker door er broodkruim aan toe te voegen. Het broodkruim maak je zelf, meteen een geweldige manier om van je oude brood af te komen…

Wat heb je nodig?
1 bakje geraspte kaas
1 bakje tomatensaus
2 st knoflookteentjes
250 gr mager rundergehakt
1 prei
180 gr spaghetti
3 st tomaten
4 eetl. broodkruim
1 zakje Mediterraanse kruiden

* olijfolie, zout & peper

Hoe maak je het?
Meng het broodkruim met 1 el. olie en 1 el. kruiden. Bak het broodkruim in een koekenpan op middelhoog vuur totdat het goudbruin gebakken is. Zet apart in een bakje. Was de prei en snijd twee keer in de lengte doormidden. Snijd de prei dan fijn. Was de tomaten en snijd in kleine blokjes. Zet een wok of hapjespan op hoog vuur. Bak het gehakt samen met een el. kruiden in een scheutje olie. Voeg na 2 minuten de prei en tomaat toe en 2 uitgeknepen teentjes knoflook. Laat op middelhoog vuur 3 minuten verder garen. Voeg daarna de tomatensaus toe en laat 10 minuten pruttelen op laag vuur. Kook intussen de pasta af volgens aanwijzing op de verpakking. Schep de spaghetti en de saus op de borden. Strooi wat broodkruim en geraspte kaas over het gerecht of serveer apart.

p.p. 755 kcal, 24g vet waarvan 8g verzadigd, 42g eiwit, 89g koolhydraten en 8g vezel.

Over Koken met Mathijs

Mathijs Vrieze is een van de jongste tv-koks van Nederland en auteur van succesvolle kookboeken. Hij gebruikt het liefst duurzame ingrediënten en geen pakjes en zakjes. Mathijs is van het échte koken. Niet te duur, niet te moeilijk: gewoon leuk en lekker.

Je kunt de Libelle TV app downloaden in de Google Play store of de App store.


Afleveringen

Ontdek ook deze series