Koken met Mathijs

Kipdij met tortilla en rode kool van Mathijs

Mathijs maakt vandaag een wel heel bijzondere combinatie: kipdij gemarineerd in komijn en kaneel. Het mooie van kipdij is dat het supermals blijft, het kan eigenlijk niet droog worden. Dat belooft een heerlijke maaltijd te worden.

Wat heb je nodig?
250 gr champignons
200 gr kipdijfilet
6 meergranen tortilla
200 gr rode kool
1 rode ui
200 gr Turkse yoghurt
150 gr veldsla
1 eetl. kaneel
1 eetl. komijn

* aluminiumfolie, olijfolie, peper & zout

Hoe maak je het?
Doe de kip in een kom. Voeg 1 el. olie p.p. toe met 1 tl. komijn p.p. en 1 tl. kaneel p.p. Snipper de ui. Voeg de helft toe aan de kip, de andere helft bak je straks mee met de rode kool. Maak de champignons schoon (indien nodig) met een keukenpapiertje. Halveer ze of snijd in vieren. Verwarm een grillpan. Grill de kip ca. 8 minuten in een droge grillpan totdat deze mooi bruin gebakken is. Voeg naar smaak een snufje peper en zout toe. Haal de kip uit de grillpan en houd warm in aluminiumfolie. Ondertussen verwarm je een wokpan met een scheutje olie. Roerbak 5-8 minuten de rest van de ui met de rode kool en champignons. Smeer de tortilla’s in met wat olie en grill deze 1 minuut op hoog vuur aan beide kanten. Verdeel de veldsla met de roergebakken rode kool en de gegrilde tortilla’s. Serveer met een el. yoghurt of meer natuurlijk. Je kunt dit gerecht lekker met je handen eten, door een stukje van de tortilla af te scheuren.

p.p. 615 kcal, 24g vet waarvan 9g verzadigd, 34g eiwit, 52g koolhydraten en 9g vezel.

Over Koken met Mathijs

Mathijs Vrieze is een van de jongste tv-koks van Nederland en auteur van succesvolle kookboeken. Hij gebruikt het liefst duurzame ingrediënten en geen pakjes en zakjes. Mathijs is van het échte koken. Niet te duur, niet te moeilijk: gewoon leuk en lekker.

Je kunt de Libelle TV app downloaden in de Google Play store of de App store.

Bekijk meer over mathijs vrieze

Afleveringen

Ontdek ook deze series